Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@23:50:31 GMT

روز‌های طلایی برداشت گندم در سیستان

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۳۰۴۹

روز‌های طلایی برداشت گندم در سیستان

بعد از دو دهه خشکسالی، روز‌های طلایی برداشت گندم در شمال سیستان و بلوچستان بازگشته است.

سهرابی معاون مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در سفر به منطقه سیستان و بازدید از روند برداشت محصول گندم گفت: امسال، ۲ میلیون هکتار گندم آبی و ۴ میلیون هکتار گندم دیم در کشور کشت شده است که انتظار می‌رود بیش از ۱۴ میلیون تن گندم از سطح کشور برداشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهرابی با بیان اینکه کار خرید تضمینی گندم نیز آغاز شده است، افزود: امسال ۶۸ هزار هکتار در استان سیستان و بلوچستان زیر کشت گندم رفته و پیش‌بینی می‌شود ۱۹۰ هزار تن گندم برداشت شود.

رئیس اداره جهاد کشاورزی زابل با اشاره به اینکه شرایط آبی مناسب  و افزایش سطح زیر کشت غلات در منطقه سیستان گفت: در شهر زابل، ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی به کشت گندم و جو اختصاص یافت.

موسوی افزود: تعدادی از کشاورزان علی‌رغم توصیه‌های مروجین کشاورزی نسبت به استفاده از بذر‌های اصلاح شده، از بذر بومی استفاده کردند که محصول آنها به آفت زنگ زرد گندم دچار شد.

او گفت: در همین رابطه، در ۴ هزار و ۱۶۸ هکتار از زمین‌ها کار مبارزه و سم‌زدایی صورت گرفت و میزان خسارت به حداقل رسید.

رئیس اداره جهاد کشاورزی زابل گفت: متوسط عملکرد برداشت در هر هکتار از ارقام اصلاح شده، ۳ و نیم تن و در ارقام محلی، ۲ تن است.

تاکنون در استان‌های جنوبی و گرم کشور مانند بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان کار برداشت گندم آغاز شده است./ باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۳۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص بروز بیماری در مزارع سیب زمینی هشدار داد و گفت: کشاورزان اگر در مزارع خود آب‌ماندگی دارند حتماً برای خروج آن از سطح مزارع اقدام کنند زیرا رطوبت بیش از حد باعث پوسیدگی غده سیب زمینی می‌شود.

علی اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کشاورزان گلستانی در مجموع امسال ۳۸۰ هزار هکتار گندم، ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا، ۸۵ هزار هکتار جو، ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سیب زمینی، ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر قند، هزار و ۵۰۰ هکتار باقلا، هزار و ۳۰۰ هکتار نخودفرنگی و ۷ تا ۱۰ هزار هکتار محصولات پاییزه علوفه‌ای در مزارع خود کشت کرده‌اند.

وی در خصوص میزان خسارت زنگ زرد در مزارع گلستان گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های ترویجی جهاد کشاورزی و سم پاشی‌هایی که کشاورزان در مزارع خود داشتند، بیماری زنگ زرد تا حدود زیادی کنترل شده ولی حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم مناطق شرق استان و کوهستانی که تازه در مرحله پنجه زنی و ساقه دهی هستند در مراحل بعدی امکان درگیری با بیماری زنگ زرد را دارند که در آن مناطق نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری بیش از یک میلیون تن گندم، ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۱۶۰ هزار تن جو، ۱۴۰ هزار تن سیب زمینی و ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن چغندر قند از سطح مزارع گلستان برداشت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سم پاشی اولیه تاکنون در بیش از ۹۰ درصد اراضی زیر کشت سیب زمینی معادن ۴ هزار و ۸۰۰ انجام شده است، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد سطح کشت سیب زمینی در استان گلستان رقم جیلی است که این رقم سیب زمینی و به طور کلی ارقام دیررس‌تر نسبت به بیماری بادزدگی مقاوم‌تر هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه میزان درجه هوا نسبت به بلند مدت و سال قبل بیشتر شده که به موجب آن زمان رسیدگی گندم جلو افتاده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال گندم در مزاع شمال گلستان ۱۰ روز زودتر از سال‌های قبل برداشت شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • بارندگی‌های اخیر خسارتی به گندم‌های برداشت شده در خنج وارد نکرده است
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید